Magazijnstelling keuren

Is uw magazijn al gekeurd? Keuring stellingen is verplicht.

Schenk aandacht aan de veiligheid in uw magazijn. De afgelopen jaren is een duidelijke stijging te zien van calamiteiten in stellingmagazijnen. Oorzaak blijkt vaak de onderschatting van niet ernstig lijkende schades. Heftrucks zijn hierbij de grootste boosdoener. Ogenschijnlijk onbelangrijke aanrijdingen ondermijnen de draagkracht van de stellingen. Experts kunnen de daaraan verbonden risico’s echter wel goed inschatten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen voor keuring
First
Last

Keuring stellingen is verplicht volgens de Arbowet

Wanneer stellingen zijn aangeschaft na 2009 moeten ze voldoen aan de normen NEN-EN 15620, 15629 en 15635. Hierin is vastgelegd wat de wettelijke eisen zijn waaraan een magazijnstelling moet voldoen. Voor bedrijven is het van belang aantoonbaar te maken dat de stellingen conform deze normen zijn of worden opgebouwd

De overheid heeft dus een verplichting ingesteld om volgens de geldende normen, stalen opslagsystemen zoals magazijnstellingen periodiek te keuren. Op deze manier zorgt u als  werkgever voor een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Volgens de norm bestaat er een onderhoudsplicht voor magazijn-, draagarm- en palletstellingen en moet er een veiligheidskeuring door een deskundige verricht worden op 3 momenten:

  • Na ernstige (aanrijd)schade
  • Na plaatsing, verplaatsing of verbouwing
  • Periodiek met een minimum van 1 x per jaar (12 maanden)

Wat wordt er gekeurd tijdens een magazijnkeuring?

Een grondige magazijnkeuring richt zich op verschillende essentiële aspecten om potentiële veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Onze keurmeesters analyseren nauwgezet het magazijn en identificeren gebieden die verbetering behoeven. Verschillende componenten kunnen worden onderworpen aan een inspectie, zoals de betrouwbaarheid van palletstellingen, grootvakstellingen, en zowel nieuwe als gebruikte legbordstellingen. Na de keuring ontvangt u een helder advies, waarbij de keurmeester mogelijk aanbevelingen doet voor de aanschaf van specifieke veiligheidsartikelen. Voor een veiliger magazijn en gedegen advies kunt u vertrouwen op onze professionele magazijnkeuringsdiensten.

Jaarlijkse keuring van uw magazijnstellingen

De jaarlijkse keuring is verplicht voor metalen opslagsystemen die mechanisch belast worden. In het magazijn betreft dit de volgende stellingen:

Afgekeurde stelling?

Is uw magazijnstelling afgekeurd? Wanneer er te veel gebreken worden gevonden, kan de veiligheid niet meer voldoen aan de wettelijke normen. Dit resulteert vaak in de afkeuring van de stellingen. Afgekeurde magazijnstellingen kunnen hersteld of vervangen worden voordat een geldig certificaat kan worden afgegeven. Redenen voor afkeuring kunnen zijn: aanrijdschade, verbouwde stellingen, ontbrekende borgpennen, losse boutverbindingen, onjuiste verankering aan de vloer of vervorming door overbelasting.

Wilt u afgekeurde stellingen voorkomen? Neem dan tijdig contact met ons op voor een grondige inspectie. Door dit preventief te doen, voorkomt u niet alleen problemen met uw magazijnstellingen, maar zorgt u er ook voor dat uw werkplaats veilig blijft voor iedereen. Bescherm uw bedrijf en werknemers met regelmatige inspecties en onderhoud van uw magazijnstellingen.

Wat zijn de kosten van Magazijnkeuringen bij Friesland Magazijn?

Een magazijnkeuring hoeft geen aanzienlijke investering te zijn. Friesland Magazijnkeuringen biedt betaalbare opties voor bedrijven die streven naar een veilig magazijn. Het belangrijkste voordeel van een magazijnkeuring is dat het de langetermijnveiligheid van uw magazijn waarborgt. Een veiliger magazijn minimaliseert het risico op calamiteiten, wat op zijn beurt kostenbesparingen met zich meebrengt. Beschouw een magazijnkeuring als een essentiële en verstandige investering in de toekomstige veiligheid van uw bedrijf.

Uw stelling laten keuren door Friesland Magazijn?

Friesland Magazijn voert deze inspecties professioneel uit met gecertificeerde keurmeesters. Daarnaast verzorgen wij u ook bij iedere keuring een vrijblijvende offerte voor het repareren van eventuele schade.

  • Meerdere gecertificeerde keurmeesters
  • Keuringsrapportage en een vrijblijvende offerte voor het repareren van eventuele schade
  • Friesland Magazijn is onafhangkelijk en deskundig
  • Niet merkgebonden
  • Keuringen worden uitgevoerd volgens de geldende normen van NEN 15620, 15629 en 15635

Meer informatie? Neem contact met ons op. Of lees hier over de 5 meest gestelde vragen over de keuring van stellingen.


Uitgebreid assortiment


Deskundig en persoonlijk advies


Snelle levertijden


Vrijblijvende prijsopgave